Passande dansstilar till Jazz

Jazz är en musikgenre som är älskad över hela världen. Jazzen skapades i den amerikanska söderns New Orleans, med inspiration från såväl amerikansk som afrikansk och likaså europeisk musik. Det är därför en musikstil med stor variation i sitt innehåll och därav även i dess uttryck; jazzmusik kan låta helt annorlunda från ett jazzband till ett annat. Med det sagt så skall det sägas att det finns fundamentala element som förenar jazzen i hur den spelas världen över, men denna musiks varierade läten kan upplevas svårt att dansa till – och det med viss rätta. Jazzens fria själ kan kräva fria sinnen och öppen fantasi för att dansas till. Här nedan kan du läsa mer om passande dansstilar att anamma när du vill dansa loss till jazz härnäst.

Dansstilar med frihet

Det finns många olika dansstilar som passar bra till jazz och givetvis är det så att man kan dansa precis hur man vill till denna underbara musik. Dock finns det några alternativ som är att rekommendera när det kommer till just jazz. Till exempel är lindy hop, som är en amerikansk swingdans, ett ypperligt sådant. Dansstilar som lindy hop kan enkelt anpassas till jazzens varierade rytmer och är därför en alternativ att dansa till jazz. Sedan finns det också också andra klassiska dansstilar som balboa, som också är en swingdans med amerikanskt ursprung. På 30-talet var Amerika en het jazzgryta, där kreativiteten rykte och där musik och dans levde i jazzens tecken. Lindy hop och balboa är två exempel på dansstilar som är utmärkta att dansa till jazz – just för att de kan anpassas till jazzen varierade tempo.

Dansstilar som lämpar sig till jazz  är en fråga om smak

Utöver amerikanska dansstilar är den svenska buggen perfekt alternativ av samma anledning. Buggen kan verkligen dansas i symbios med jazz eftersom den är en utav de mest fria dansstilar. När jazzen väl rinner ut genom högtalarna är också improvisation att rekommendera. På så vis kan nya stilar skapas!